dinsdag, januari 08, 2008

VAKANTIE KROATIË SEPTEMBER 2007

Wij zijn op zondag 9 september rond 13.00 uur vertrokken, na eerst bij Vera op verjaardag te zijn geweest. Na een voorspoedige reis( 523 km ) hebben we overnacht op camping Wertheim-Bettingen, vlak voor Würzburg.( een ACSI camping, met kortingskaart ) Een prima overnachtingscamping met een goed restaurant. Hier hebben we 's avonds lekker gegeten. Na een goede nacht zijn we de volgende ochtend om 7 uur vertrokken, richting Oostenrijk.
maandag 10september In Oostenrijk was het weer niet zo gewelding, koud en kans op regen, dus zijn we doorgereden naar Slovenië. We hebben in Bled overnacht op camping Bled. ( een campingcheque camping )( 684 km )We waren hier rond 15.00 uur.Het was hier lekker warm, dus de stoelen naar buiten, en het zonnehemdje aan, of topless. Wat lekkere drankjes en knabbeltjes erbij, heerlijk vakantie. 's Avonds hebben we lekker gegeten in het restaurant op de camping.
dinsdag 11 september 's Ochtends net na 08.00 vertrokken richting Kroatië, we wisten nog niet waar ze zouden belanden, dit was afhankelijk van wat we tegenkwamen, en hoe het weer zou zijn daar. In Slovenië was het weer nog goed, maar in Kroatië begon het te regenen, en werd het koud. Daarom besloten we om maar door te rijden, richting Dubrovnik, helemaal in het zuiden. We hebben de snelweg gepakt, dat rijdt veel sneller dan de kustweg. Een stukje voorbij Split was het einde met de snelweg, we moesten naar de kust, de snelweg was nog niet af. We hebben overnacht op camping Dole ( 622 km ) een soort Oostblok camping, vol met Oost Europeanen. Wel lekker gegeten in een restaurant naast de camping. 's Avonds werd het weer droog.
woensdag 12 september Het is nu mooi weer, dus tijd voor de korte broek.Om 10.30 uur zijn we weer vertrokken, nu echt naar Dubrovnik. Om 13.00 uur waren we op camping Solitudo. ( 135 km. )( een campingcheque camping) We moesten nog even zoeken, en vragen, de camping was niet zo geweldig aangegeven. We hebben een pracht plek gevonden, een leuk hoekje met zon en schaduw. De boel goed neergezet, een wijntje en lekkers erbij, en nu echt vakantie. Thuis gegeten.Prachtig weer, warm en zonnig.
donderdag 13 september. Rustdag vandaag. Boodschappen gedaan, even naar de zee gewandeld, en verder niets. Mooi weer.
vrijdag 14 september Met de bus (openbaar vervoer ) naar Dubrovnik.De buskaartjes kosten bijna niets. Na een ritje van zo'n half uur waren we bij de oude stad. Hier hebben we de hele dag rondgelopen, een Ierse pub gevonden, geluncht met Guinness en een hamburger, en eind van de middag weer terug naar de camping.
zaterdag 15 septemberLopend naar Dubrovnik, de nieuwe stad bekeken, boodschappen gedaan, en 's middags rust. Het is nog steeds mooi weer, lekker warm.
zondag 16 september. Vetrokken naar Trogir.( 243 km )camping Rozac, een campingcheque camping. Een heel mooi plekje gevonden, op het eerste terras, met mooi uitzicht op de zee. 's Avonds hebben we uit gegeten, dit is de dag dat wij elkaar 40 jaar geleden hebben onmoet, en dit moet gevierd worden.
maandag 17 septemberMet de boot naar Trogir, ook deze kaartjes kosten bijna niets. Door de oude stad gelopen, en op een terras een biertje gedronken.
dinsdag 18 september We hebben getracht te fietsen, dit viel nog niet mee, toch wel stevige heuvels daar!!! We hebben op onze tocht in ieder geval een grote supermarkt ontdekt. Hier hebben we een nieuwe koekenpan gekocht, een mooie groene met bloemen!!.
woensdag 19 september. Donker weer vandaag, de eerste dag zonder zon. Een heel klein buitje, niets gedaan vandaag, alleen even wat boodschappen.
donderdag 20 september.Vertrokken richting Sibenik. Onderweg hebben we Primosten aangedaan, een pracht stadje op een schiereilandje. Hier waren we een paar jaar geleden al eens geweest, maar het was toch leuk om dit weer terug te zien. We hebben hier heerlijk geluncht met inktvis, zie de foto´s. Aan het eind van de middag kwamen we aan op de uitgezocht campingcheque camping Solaris bij Sibenik.
(69 km ) We hadden direct al een rot gevoel, maar omdat we al hadden ingeschreven, zijn we gebleven. ´s Avonds zijn we een eind gaan wandelen langs de zee, langs de grote hotels van hetzelfde complex. Dit viel nog wel mee, maar de camping was echt niks. Het sanitair vreselijk...En hier wilden we een paar dagen blijven, maar toch maar niet gedaan.
vrijdag 20 september.We wisten niet hoe snel we weg konden van deze rot camping. We hadden besloten om naar camping Zaton (campingcheque ) net boven Zadar te gaan, deze camping is tenslotten al eerder door ons goedgekeurd. (116 km ) Een pracht plek gevonden op de tweede rij vanaf het strand.
zaterdag 22 september tot en met dinsdag 25 september. Genoten op camping Zaton, genoten van het mooie weer, lekker drinken en eten. Mans was zaterdag jarig, dit hebben we op kleie schaal gevierd, ´s avonds lekker uit gegeten.We hebben nog een mooie fietstocht gemaakt in de omgeving. Het is hier vrij vlak, dus kunnen wij hier prima fietsen. Verder zijn we nog naar Nin geweest, een leuk oud stadje vlakbij de camping. De laatste avond hebben we in het restaurant gegeten.
Woensdag 26 september. Om 9 uur zijn we weggereden vanuit Zaton, richting Oostenrijk. Na een voorspoedige reis kwamen we rond 16.00 uur aan bij de Ossiachersee, bij camping Wellness Seecamping Parth, een campingcheque camping.
(480 km ) We hebben een prachtige route door Sloveniè gereden, een heel stuk binnendoor, erg mooi. ´s Avonds hebben we lekker gegeten in het restaurant op de camping, met een grote dunkelen weitzen erbij. Erg slecht weer in Oostenijk, regen.
donderdag 27 september. Vertrokken rond 09.00 uur. Eerst hebben we nog boodschappen gedaan bij een hele grote supermarkt vlakbij de oprit van de snelweg. Lekker veel drank, en worst en zo. Het weer was nog niet zo best, donker en wat regen. Het was erg druk op de Duitse wegen, en bij Stuttgart begon de file. Wij zaten in een file van 25 km. lang, gelukkig vrij ver voorin, maar toch. We hebben hier uren verloren. Pas ´s avonds om 19.30 uur waren we bij camping Schinderhannes ( campingcheque ) bij Koblenz. Erg slecht weer gehad, de laatste 2 uur, veel werkzaamheden aan de weg. In het restaurant gegeten op de camping, en de laatste nacht in het busje doorgebracht. Aantal kilometers vandaag ????
vrijdag 28 september. Vertrokken naar huis, niet zo heel vroeg. Eerst nog verse broodjes gehaald, en gegeten. ´s Middags waren we om 13.20 uur weer thuis. Aantal kilometers ?????

Geen opmerkingen: